Рибалка
Полювання
Цікаве
Наше опитування
Як ви потрапили на сайт??
Всього відповідей: 32
Форма входу
Ми Вконтакті
Пошук
Статистика
Рейтинг охотников и рыбаков
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » Статті » Кухня » Рецепти насадок, прикормок

Як приготувати насадку?
З картоплі

Картопля має бути жовтуватим на колір, але не розваристих сортів. Бульби краще злегка недоварена. Готувати їх потрібно зі шкірочкою (в мундирі), після варіння шкірка видаляється. Дрібну картоплю чіпляють на гачок цілком, а з великого вирізують невеликі кульки.

Насадку з картоплі любить сазан і короп.

З вівсянки

Покласти зерна вівсянки в воду на 2-3 години. Коли вони намокнуть, варити до розм'якшення.

Потім помістити вівсянку в друшляк і встановити його над киплячою водою ще на деякий час, щоб каша трохи розбухла. Тепер потрібно злегка присмачите зерна соняшниковою олією - і насадка готова.

Якщо ловити плотву, то досить на гачок нанизати 1-2 зерна; якщо ляща - 5-6 зерен.

З пшона

Взяти склянку пшона з розрахунку на 2 склянки води. Просіяти і промити.

Варити на слабкому вогні до тих пір, поки не розваряться зерна. Після чого розтерти їх ложкою або товкачиком до отримання однорідного тіста.

Потім нещільно прикриту кришкою каструлю ставлять в духову піч, де каша упрівати протягом 2-3-х годин (якщо для цього використовувати газову духову піч, то вогонь повинен бути слабким і дверцята відкрита). Через кожні 15-20 хв. кашу помішують, при цьому стежать, щоб вона не пригорає.

Насадку з пшона застосовують при лові краснопірки, карася, плотви.

З пшениці

Спочатку зерна витримують у воді протягом доби. Потім воду зливають, кладуть їх у каструлю і заливають свіжою водою. Варити треба на слабкому вогні, закривши посуд кришкою. Кипіння повинне ледве підтримуватися, так як цю насадку потрібно не варити, а томити 2-3 години, до тих пір, поки зерно не почне «накльовується».

Під час варіння в пшеницю можна додати дрібку солі і цукру. Зберігати таку насадку можна досить довго, якщо вона буде вологою.

З перлової крупи

Для насадки використовується крупа тільки 1-го розміру; (2-й і 3-й - йдуть на підгодівлю).

Склянку крупи заливають водою в каструлі. Кип'ятять 10 хв. і обдають холодною водою, повторюючи цю операцію 2-3
Яндекс.Директ ловля блешнею Всі ловля блешнею у нас! Дізнайся де купувати вигідно! vcene.ua

рази для того, щоб змити клейкий навар і отримати крупинки, злегка тверді всередині.

Остиглу крупу присмачують олією, після чого вона не склеюється при зберіганні, а крупинки добре відділяються один від одного. На гачок їх насаджують по одній або по кілька штук, залежно від його розміру.

На наживку з перлової крупи беруть короп, плітка, лящ, карась.

З хлібнї м'якушки

Для цього шматок хліба розминають в чистих, сухих руках до отримання тістоподібної маси. Якщо руки пітніють, їх краще змастити олією. Потім з отриманої маси готують кульки різних розмірів: на плотву - 3-4 мм; такий же - на карася; на голавля - з волоський горіх.

Поверхню кульки бажано змастити нерафінованою олією. Вживати пахучі речовини в приманку не слід. Краще обробити ними повідець, особливо - анісовим маслом.

Якщо зробити насадку з м'якушки хліба, додавши картоплю (у пропорції 1:1), то приманка буде або в'язкою, або розсипчастою, в залежності від кількості хліба; із зменшенням хліба - розсипчастою. Хліб кришать або пропускають через м'ясорубку, а потім у миску з хлібом додають гарячу картоплю і розминають толкушкой до отримання однорідної тягучої маси. У таке тісто можна додати пісне масло, а поверхня колобка потрібно

рясно змастити маслом для оберігання його від висихання.

Хлібний м'якуш житнього і пшеничного хліба (обов'язково свіжого) вживають для насадки як чистий, так і в сумішах для лову плотви, карася, коропа і головня.

З гороху

Горох кладуть в посуд з холодною водою, додають в неї трохи питної соди і витримують три доби. Варять горох в тій же воді, в якій він намокав, поки не підніметься піна до верху посуду. Потім дають гороху охолонути, після чого промивають холодною водою.

Приготований таким способом горох стає м'яким, не кришиться при проколюванні гачком. Його запах принаджує коропа, сазана, язя, плітку і густеру.
Категорія: Кухня >>Рецепти насадок, прикормок | Додав: babau (22.10.2012)
Переглядів: 1040 | Рейтинг: 0.0/0

Це цікаво!
Всього коментарів: 0
 
Реклама